GrassLopata

Masterline Tee Hjälpådd

Hjälpsådd av teestede roch andra slitområden

 

Säker etablering och hög slitstyrka

Specialblandningen består uteslutande av toppsorter för eftersådd av utslagsplatser, förgreener och andra belastade slitområden. 

Fås också som ProNitro.

Augusti-september samt våren är bra perioder för hjälpsådd. På våren görs hjälpsådden när gräset har kommit igång ordentligt med växandet och blivit klippt några gånger. Använd en lämplig hjälpsåddsmaskin för bästa resultat. Hjälpsådd av utslagsplatser kan också göras fortlöpande under växtperioden. Gräsfröna blandas med det material som motsvarar utslagsplatsernas växtlager. Denna blandning läggs ut där gräset har slitits bort eller skadats. Hjälpsådd med cirka 2,5 kg/100 m2 gräsfrö. Om man vill ha en snabbare effekt är det en god idé att öka utsädesmängden. Resultatet blir bäst om man ger gödning samtidigt som man sår. 

"S"-märkta gräsmattesorter är din garanti för att danska Jordbruksverket har testat sorterna och funnit dem lämpliga för gräsmatteändamål. Även STRI i Storbritannien utför ett seriöst testarbete på alla former av gräsmattegräs. Vi förbehåller oss för utsålda sorter. Därför kan det förekomma ändringar i blandningssammansättningen. 

Masterline

Egenskaper

Skala från 1-9, där 9 är bäst

Slitstyrka
Vintertålig
Nysådd
Hjälpsådd
Skottät/Finbladig
Torktolerans
Utlöpare
  • Endast toppsorter
  • Snabb etablering
  • Kombinerar prydnadsvärde med slitstyrka
  • Klipphöjd ner till 8 mm
productGrassSmall